İPEKYOLU KOMEK EĞİTİM MERKEZİNDE “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 16/11/2018

İPEKYOLU KOMEK EĞİTİM MERKEZİNDE “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında İpekyolu Komek Eğitim Merkezinde stant kurularak,  kursiyerler bilgilendirildi.  Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Komek Eğitim Merkezlerinde açılan stantların sonuncusu kuruldu. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler Gülay Karataş, Tülay Ertufan ve Melda Yılmaz tarafından kurulan stantta kursiyerlere bilgilendirme yapıldı diyabet ile ilgili seminer verildi. Standı ziyaret eden kursiyerlere hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet ve eğitim konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.