DEĞİRMENDERE KOMEK EĞİTİM MERKEZİNDE “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 15/11/2018

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Değirmendere Komek Eğitim Merkezinde stant kurularak,  kursiyerler bilgilendirildi.  Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Komek Eğitim Merkezinde stant kurulmaya devam edildi. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler Hülya Ergun ve Nesrin Yeşillik tarafından kurulan stantta kursiyerlere bilgilendirme yapılarak, diyabet ile ilgili seminer verildi. Standı ziyaret eden kursiyerlere hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı ve Gebelikte Diyabet  konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kursiyerler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.