GÖLCÜK ANIT PARK’TA “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 14/11/2018

GÖLCÜK ANIT PARK’TA “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Gölcük Anıt Parkta stant kurularak,  vatandaşlar bilgilendirildi.  Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Anıt Parkta kurulan stant ile bilgilendirmeler devam ediyor. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler Neslihan Erenler, Tülay Ertufan, Gülay Karataş ve Tülay Çilen tarafından kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Standı ziyaret eden vatandaşlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet  konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.

Hastane başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ; “Hareketli yaşam tarzı, sağlıklı beslenme, alkol, tütün gibi madde bağımlılığının önlenmesi konularına önem vermek, temel sağlıklı yaşam stratejimiz olmakla birlikte,  diyabetli hastaların komplikasyonlardan korunması ve tedavinin etkinliği açısından temel prensip olmalıdır. Diyabet ve komplikasyonları ülkeler açısından temel halk sağlığı sorunlarının önceliklileri arasındadır. Diyabetin önlenmesi ve azaltılması için kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve özel sektör katılım sağlamalıdır,” dedi.