GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE ANNE DOSTU HASTANE DEĞERLENDİRMESİ GERÇEKLEŞTİ

Güncelleme Tarihi: 04/04/2018

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 13. Anne Dostu hastane unvanı alan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi anne dostu uygulamalarının devamlılığını gözlemlemek amacıyla Bakanlık ekiplerince yerinde değerlendirildi. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında; Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Anne Dostu Hastane değerlendirmesi yapıldı.

Anne Dostu Hastane olarak, anne adaylarına ev ortamı rahatlığında yüksek konfor ve mahremiyetleri göz önünde bulundurularak doğum hizmeti verilmesi amaçlanmaktadır. Bu konuda kurum olarak gerekli eğitim, fiziksel donanım ve tıbbi ekipman sağlanmış olup Anne Dostu Hastane kriterleri yerine getirilmiştir.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; "Anne Dostu Hastane olarak büyük mesafe kat ettik. Bunu bir adım daha ileriye taşımak için ekip olarak çalışarak odalarımızı konforlu hale getirdik. Anne adaylarımız hastanemizde tek kişilik, ev ortamlarını aratmayacak şekilde dizayn edilen odalarında, istedikleri kişiyi yanında bulundurarak doğumlarını yapıyorlar. Anne adaylarımızın memnuniyetleri bizleri de mutlu ediyor, dedi.

Şube Müdürü Fazlı Bayraktar, Op. Dr. Elif Malçok, Suna Kaymaz, Esin İlhan, Gülümen Gök, ve Ahmet Özer’den oluşan değerlendirme ekibi;  Amaçlarının başvuran bütün anne adaylarına en iyi sağlık hizmeti vererek, konforlu ve kaliteli bir ortamda  bebek sahibi olmalarının sağlaması olduğunu belirterek bu yolda yapılan tüm çalışmaları takdir ile karşıladıklarını ifade ettiler.

Ziyarette; anne - bebek dostu çalışmaları hakkında görüş alışverişi yapıldı.