BEBEK DOSTU HASTANE KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI
13 Temmuz 2023

BEBEK DOSTU HASTANE KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Salih Çakıroğlu başkanlığında “Bebek Dostu Komite” toplantısı yapıldı. Komitede; doğumdan sonra ilk bir saat içerisinde ten tene temas edilen bebek oranları, sadece anne sütü alarak taburcu edilen bebek oranları, doğum sonrası servis de ve taburcu olduktan sonra emzirme polikliniğinde verilen emzirme eğitim sayıları değerlendirildi. Ayrıca yapılan toplantıda; Hastanemizde doğan tüm bebeklere anne sütü ve emzirmenin faydaları Anne sütü ile beslenmenin önemi,elle süt sağma ve süt saklama yöntemleri, acıkma ön belirtilerinin fark edilmesi ve bebek bakımı ve taburculuk sonrası başvurması gereken kurumlar hakkında verilen eğitimlerin etkinliği değerlendirildi. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı, doğumdan sonraki ilk 1 saat içerisinde ten tene temas bebek oranı, ilk 1 saatte emzirilen bebek oranı, emzirme poliklinikleri hakkında servis verileri ve fiziki şartların değerlendirilmesi ele alındı. Komite Başkanı Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Salih Çakıroğlu toplantıya katılan komite üyelerine ve çalışmaların yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya ilişkin Hastane Başhekimi Uz. Dr. Sertan Acar; ”Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Bakanlığımızca 1991 yılından beri “ Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Bizde “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahip bir hastane olarak gerekli tüm çalışmaları titizlikle yürütmekteyiz,” dedi.

• 07.13.2023. bebek dostu hastane komite toplantı haberi (5).jpeg