GÖLCÜK DEVLET’TE MAYIS AYI GEBE OKULU VE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI
07 Temmuz 2023

GÖLCÜK DEVLET’TE MAYIS AYI GEBE OKULU VE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Gebe Okulu, eğitim programı hız kesmeden Haziran ayında da yapıldı. Hastane de hizmete sunulan "gebe okulu" ile anne adaylarının doğuma sağlıklı ve huzurlu hazırlanması amaçlanıyor. Gebe Okulu’ndaki eğitimlere katılan anne adaylarına eğitim sonunda belgeleri verildi.

Gebe okulu eğitimcileri tarafından egzersizler yaptırılarak anne adaylarının doğuma hazırlanmalarına da yardımcı olunan okulda ayrıca doğuma hazırlık, uygulamalı yeni doğan bebek bakımı, emzirme teknikleri, lohusalık, gebelik sonrası beslenme gibi bir anne adayının ihtiyaç duyduğu her konu, Gebe Okulu’nun dersleri arasında yer alıyor.

Doğumhane sorumlusu olarak görev yapan Ebe Azize Çon ise eğitime gelmeyen gebeler ile gelenler arasında oldukça büyük bir fark olduğunu gözlemlediklerini ifade etti.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Başladığı günden bugüne yoğun ilgi gören Gebe Okulumuzun 2023 yılı Haziran ayı eğitimini tamamladık. Ayda bir 3 haftalık eğitim şeklinde düzenlediğimiz Gebe Okulu’nda her ay anne adaylarıyla buluşuyoruz. Anne adaylarının yanında olmaktan mutluyuz. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak anne adaylarımıza hamilelik süresince neler yaşayacaklarını, nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve çocuğun doğumunun ardından yapılması gerekenleri konusunda uzman ebelerimiz 3 haftalık eğitimde anlattılar” dedi. Ayrıca Başhekim Acar; “Anne adaylarını, anne-bebek sağlığı açısından daha kaliteli, verimli, etkin ve güvenli sağlık hizmeti için Gebe Okulu’na davet ediyoruz. " diye konuştu.

• 07.07.2023 haziran ayı gebe okulu mezunlarını verdi (5).jpeg
  • 07.07.2023 haziran ayı gebe okulu mezunlarını verdi (2).jpeg