ÜNİVERSİTE SINAVI SONRASI YAKLAŞIMIMIZ NASIL OLMALI
20 Haziran 2023

ÜNİVERSİTE SINAVI SONRASI YAKLAŞIMIMIZ NASIL OLMALI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde görev yapmakta olan Psikolog İrem Solak “ÜNİVERSİTE SINAVI SONRASI YAKLAŞIMIMIZ NASIL OLMALI ”konusu hakkında bizleri bilgilendirdi.

Merhaba sevgili öğrenciler! Öncelikle hepinizi tebrik ederim. Oldukça zorlu bir tempo isteyen bu süreci atlattınız. Şimdi sıra dinlenme ve planlama zamanı. Bu esnada size unutmamanız gereken birkaç konuyu hatırlatmak isterim.

Sınavlar çoğumuza “hayat memat meselesi” gibi gözükebiliyor. Hayatımızı etkileyen önemli olaylardan biri olduğunu inkar edemeyiz. Ancak sınav sonucuna göre kendimizi başarılı-başarısız, iyi-kötü olarak nitelemek pek de gerçekçi değil. Hayatın yalnızca siyah ve beyaztan oluşmadığını, diğer renklerin de var olduğunu kabul etmek daha işlevsel olabilir. Şu an sınav size hayatınızdaki en büyük olay gibi görünüyor ancak bu hayat çizginizdeki küçük bir nokta ve daha böyle bir sürü nokta olacak. Bu noktalardan bağımsız olarak çok kıymetlisiniz! Çalışıp emek verdiniz, sıra kendinizi takdir etmede.

Sayın veliler, siz de hem çocuklarınızı hem kendinizi, bu süreci atlattığınız için tebrik etmekle başlayabilirsiniz. Sınavın bilgi-beceri ölçmenin ötesinde bir işlevi olmadığını, sonucunun değil hazırlık sürecinin kontrolümüzde olduğunu hatırlamakta fayda var.  Çocuklarınıza verdiğiniz değerin, sevginin sınavdan bağımsız olduğunu göstermeniz önemli. Sınav artık geçti ve sonuçlara etki edebilecek bir durum söz konusu değil. Bunu göz önüne alarak çocuklarınızın belirlediği sınırda sınav konusunu konuşmaya özen göstermelisiniz.

Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve hayırlı günler dilerim.

Psikolog İrem Solak Kimdir?

1999 yılında Adana’da doğan Psikolog İrem Solak ilköğrenimini Adana’da, lise Öğrenimini Osmaniye de tamamladı.  2021 yılında Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrasında İrem Solak 2021-2022 yılları arasında özel bir kuruluşta çalıştı. 2022 yılı itibariyle Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde göreve başlayan Psikolog Solak’a görevinde başarılar diliyoruz.

• 06.19.2023 üniversite sonrası gençlerimize yaklaşım nasıl olmalı psikolog irem solak.jpeg