HASTANE PERSONELİNE “YARA BAKIMI” EĞİTİMİ VERİLDİ
19 Haziran 2023

HASTANE PERSONELİNE “YARA BAKIMI” EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personeline; kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla her hafta eğitimler düzenlenmektedir. Bu hafta “yara ve yara bakımı” eğitimi verildi.

Su Altı Hekimliği ve hiperbarik Uzm. Dr. Engin Akın tarafından, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personeline “Yara ve Yara Bakımı” eğitimi verildi. Sağlık personeline, yara bakımı ve yönetimi ile ilgili rollerini fark etmeleri, yara oluşumunu etkileyen riskleri ve diğer faktörleri analiz edip gerekli önlemleri almaları, yara iyileşme süreçlerinin bilinmesi, yara tiplerini ve basınç yaralarını doğru bir şekilde sınıflandırılması, yaraya uygun bakımın verilmesi ve bakım ürünlerinin uygun bir şekilde seçilip doğru şekilde kullanılması konuları anlatıldı.

Eğitime ilişkin bilgi veren Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; ‘’Eğitim ile hedefimiz hastanemizdeki hastaların kronik yaralarında iyileşme süresini hızlandırmak, hastane kalış süresini kısaltmak, tekrarlayan yatışları önleme ve hastaların yaşam kalitesini artırmak gibi pek çok olumlu sonuçları ortaya koymak” dedi.

• 06.19.2023 personele yara bakımı eğitimi verildi (7).jpeg
  • 06.19.2023 personele yara bakımı eğitimi verildi (6).jpeg