CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM DERNEĞİNDE 5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
03 Mayıs 2023

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” kapsamında Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Derneğinin Sevgili Özel Öğrencilerinin katılımı ile verimli ve anlamlı bir eğitim gerçekleştirildi. Barkovizyon sunumunun ardından Uv mor ışık kabini ile el hijyeni uygulamalı yapılarak eğitim tamamlandı. Etkinlikte 5 Mayıs dünya el hijyeni günü ile ilgili farkındalığı artırmak adına; etkili el yıkama nasıl yapılır? Uygulamalı olarak gösterildi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu (hepatit A, çeşitli ishaller vs)  engellenebilmektedir. Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Amacımız el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Çünkü temiz eller hayat kurtarır. El Hijyeni Tek Başına Hastane Enfeksiyonlarını önlemede en etkili ve en ucuz yöntemdir,” dedi.

• 05.03.2023 el hijyeni eğitimi (7).jpeg
  • 05.03.2023 el hijyeni eğitimi (6).jpeg