GÖLCÜK DEVLET’ TE 2024 YILI İLK DİYABET OKULU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ
25 Ocak 2024

GÖLCÜK DEVLET’ TE 2024 YILI İLK DİYABET OKULU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde vatandaşlara ücretsiz olarak 2024 yılının ilk Diyabet Okulu açıldı. Eğitimler hastane yönetimi tarafından görevlendirilen; İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Müjdat Kahraman, Psikolog İrem Solak, Diyetisyen Merve Yavuz, Diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman ve Fizyoterapist Funda Köşkeroğlu’ ndan oluşan uzman ekip tarafından verildi.   Diyabet hastalığı ile ilgili eğitimcilerden önemli bilgiler alan hastalar, hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz gibi konularda eğitim aldı.

Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan Eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Diyabetin dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve kilo kontrolüyle hem önlenebilir hem de kolay kontrol edilebilir bir hastalık olduğunu, "Diyabetten değil, geç tanı alan diyabetten korkalım ve kontrollerimizle tedavimizi aksatmadan diyabetten zarar görmeden yaşayalım." ifadesini kullandı.

• GÖLCÜK DEVLET TE 2024 YILI İLK DİYABET OKULU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ