GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE "BEYİN ÖLÜMÜ, ORGAN NAKLİ, DONÖR BAKIM" EĞİTİMİ VERİLDİ
14 Aralık 2023

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi toplantı salonundaki eğitime, düşük olan organ bağış sayısının artırılmasına yönelik beyin ölümü tespitinde görev alan yoğun bakım personeli, organ nakil koordinatörü ve Organ doku nakil sürecinde verici bakımından sorumlu sağlık personeli katıldı. Eğitimi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzman Hekimi Uzm. Dr. Ethem Öztürk tarafından verildi.

Uzm. Dr. Ethem  "İlk hedefimiz bu ülkede farkındalık oluşturmaktı. “Organ naklindeki en önemli sorun organ bağışında yaşanan yetersizliktir”, dedi. Burada oturan arkadaşların belki bir organ nakli ihtiyacı yok ama bir organ nakline olan ihtiyacı ölme ihtimalinden daha yüksek. Yani bir gün burada otururken birileri için organ isterken, bir gün o organı isteyen biz olabiliriz." Dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Organ veya doku nakli ihtiyacının tespiti ve organ bağışının teşviki ile verici seçimi, bağış süreci, nakil ve nakil sonrası takibi içeren tüm bakım uygulamalarının, bilimsel kurallar ve kabul görmüş yaklaşımlar çerçevesinde standardizasyonun sağlanması, etkin organ ve doku nakli hizmeti verilerek iyileşme oranlarının yükseltilmesi ve komplikasyon oranlarının azaltılmasıdır.” Dedi.

• 12.12.2023 yoğun bakım personeline organ donör koruma eğitimi verildi (1)