GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ 33. DÖNEM DİYABET OKULU MEZUNLARINI VERDİ
04 Aralık 2023

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ 33. DÖNEM DİYABET OKULU MEZUNLARINI VERDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Diyabet Okulu 33. Dönem mezunlarını verdi. Diyabet hastalarının ve hasta yakınlarının bilgilendirilmesi, eğitilmesi amacıyla verilen eğitimin sonunda katılımcılar mezuniyet mutluluğu yaşadı. Mezuniyet Sertifika Törenine Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, Diyabet Hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman ve Diyabet Okulu katılımcıları katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Yapılan araştırmalarda, diyabette hasta eğitimi olmadığı zaman, diyabete bağlı gelişen hastalıkların dört kat daha fazla ortaya çıktığını göstermektedir" dedi.  Diyabet okulunda verilen eğitimlerin amacı diyabetli bireylerde sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazandırmak, diyabette ilaç ve insülin kullanımını en doğru şekilde uygulamalarını sağlamak olduğunu söyleyen Acar  "Dâhilîye Uzmanı, Diyabet Hemşiresi, Diyetisyen ve Psikologlardan oluşan ekibimiz tarafından verilen eğitimlere, tüm diyabetli bireyler ve yakınları katılabilirler. Tüm diyabetlilerimize ve halkımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum." dedi.

• diabet oklu 33. dönem mezuniyet