GÖLCÜK BELEDİYE BİNASINDA ORGAN BAĞIŞ STANTI KURULDU
08 Kasım 2023

GÖLCÜK BELEDİYE BİNASINDA ORGAN BAĞIŞ STANTI KURULDU

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağışı Haftası” etkinliği kapsamında Gölcük Belediye binasında stant kuruldu, burada çalışan personeller ve belediye binasına gelen vatandaşlar bilgilendirildi.

Organ ve Doku Bağışı farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Gölcük Belediye Binasında Organ Bağış Birimi Sorumlusu Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler Zübeyde Yazıcı, Tülay Ertufan ve Diyetisyen Zehra Nur Şirin Aydın tarafından kurulan stantla vatandaşlardan bağış yapmak isteyenlerin bağışları kabul edildi, broşürler dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artmakta ve ne yazık ki bağış yetersizliği nedeniyle bu hastaların çoğu hayatını kaybetmektedir. Biz, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak istedik. Türkiye'de yeterli düzeyde olmayan organ bağışını arttırmak amacıyla stantlar açtık. Organ bağışı hayat kurtarmak için çok önemli. Organlar toprak olmamalı, bağışlanıp bir başka bedende can bulmalı" dedi.

• WhatsApp Image 2023-11-08 at 10.09.03 (4).jpeg
  • WhatsApp Image 2023-11-08 at 10.09.03 (3).jpeg