DEĞİRMENDERE VE GÖLCÜK ANITPARKTA ORGAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI
07 Kasım 2023

DEĞİRMENDERE VE GÖLCÜK ANITPARKTA ORGAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI

Organ nakli tedavisi olmayan organ yetmezliklerinde en geçerli tedavi şeklidir. Ne zaman organ nakline ihtiyacımız olacağını bilemeyiz. Hiç aklımıza gelmeyen organ nakli bir anda ihtiyacımız olabilir. Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla organ bağışı büyük önem taşımaktadır. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir kısmını bağışlayabilir.

Organ ve Doku Bağışı farkındalığı arttırmak için her yıl 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağış Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu sebeple Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağışı Haftası” etkinliği kapsamında Değirmendere Çınarlık Meydanı ve Gölcük Anıt Park’ta stant kuruldu.  Organ bağışı birim sorumlusu Sevcan Egüz Kahraman koordinatörlüğünde açılan standı ziyaret eden katılımcılar Organ ve Doku Bağışı hakkında bilinçlendirildi. Açılan standları Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hediye Yurttaş ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu ziyaret ederek, personel ve katılımcılarla bu günün önemi hakkında konuştu.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artmakta ve ne yazık ki bağış yetersizliği nedeniyle bu hastaların çoğu hayatını kaybetmektedir. Bu nedenle empati kurarak organ bekleyen hasta ve hasta yakınlarının neler hissettiğini, ne kadar zor durumda olduklarını anlamalıyız”, dedi.

Stant boyunca organ bağışının önemi hakkında bilgiler verilerek, organ bağışında bulunmak isteyenlerden başvuru formları alındı. Verilen eğitimlerle önyargılı yaklaşımlarının değiştiği ve katılımın arttığı gözlemlenmiştir.

• 11.06.2023 Değirmendere ve Anıt Parkta organ bağış standı (23).jpeg
  • 11.06.2023 Değirmendere ve Anıt Parkta organ bağış standı (22).jpeg