GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ PERSONELLERİNE CPR EĞİTİMİ VERİLDİ
10 Ekim 2023

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ PERSONELLERİNE CPR EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesimavi kod ekibine, Acil hekim ve personellerine “Temel yaşam desteği-ileri yaşam desteği (CPR)” eğitimi verildi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Uzm Dr. Murat Mercan tarafından verilen CPR Temel ve İleri Yaşam Desteği Eğitimi’nde çalışanlara CPR (Kardiyopulmoner Resusitasyon) nedir, hangi durumlarda yapılmaktadır, CPR’ daki hızın önemi, CPR’ a ne zaman başlanacağı, neler yapılacağı, temel yaşam desteği ve ileri yaşam desteği konuları anlatıldı. Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Murat Mercan tarafından teorik ve uygulamalı olarak anlatılan eğitimlerde tüm sağlık personelinin bilgileri güncellenerek solunum veya kardiyak arrest durumlarında en hızlı ve etkin müdahaleden bahsedildi.

Hastane Başhekimi Uzm Sertan Acar, Acil servis çalışanlarının hayati önem taşıyan CPR konusunda bilgilendirilmesi, hastaların hayatta kalma şansını arttırmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Başhekim Uzm Dr. Acar eğitimlerin aralıklarla devam edeceğini de söyledi.

• 10.10.2023 Hastane personeline CPR eğitimi (12).jpeg
  • 10.10.2023 Hastane personeline CPR eğitimi (9).jpeg