GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI NEDENİ İLE ETKİNLİK DÜZENLENDİ
09 Ekim 2023

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için Emziren Annelere Etkinlik Düzenlendi. Etkinliğe; Hastane Başhekim Yardımcısı Uzm Dr. Salih Çakıroğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Hediye Yurttaş, Müdür Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, Emziren anneler, Çocuk Servisi, Doğum Salonu ve Kadın Doğum Servisi personelleri, katılım sağladı.

Hastane Bebek Hemşiresi Özlem Kalyoncu Uzunlar tarafından Katılım sağlayan annelere eğitim verildi. Verilen eğitimde; Anne sütünün önemi ve faydaları, Anne sütü saklama koşulları, Emzirmede çıkabilecek sorunlar ve baş etme yöntemleri, uygulamalı emzirme teknikleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Ayrıca eğitimde Anne sütünün oda ısısında 3 saat, buzdolabı rafında 3 gün, buzlukta 3 ay bozulmadan saklanabildiğinin vurgusu yapıldı.

İlk 6 ay mutlaka anne sütü verilmeli.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar,“Anne sütünün bilindiği gibi hazır bir gıda olduğunu ve çocuğa ulaştırılması açısından rahat bir gıda olduğunu, ayrıca emzirmenin anne ve çocuk arasındaki duygusal bağın oluşmasında ve gelişmesinde katkısı olduğunu, anne sütünün bazı özel hormonlar ve enzimler içerdiği için çocuğun daha iyi beslenmesini, büyümesini ve gelişmesini sağladığını ifade etti.Anne sütünün özellikle ilk 6 ayda içerdiği besin içerikleri sebebi ile çocuğun tüm besinsel ihtiyaçlarını karşıladığını, bu neden ile de yeni doğan bebeklerin emzirilmesinin son derece önem arz ettiğinin altını çizdi.Anne sütünün hastalıklar açısında çok ciddi koruyucu faktörler içerdiğini, anne sütünün özellikle ümmin sistemi güçlendirdiğini, orta kulak iltihaplarının gelişmesini engellediğini, anne sütünde bulunan bu özelliklerin annelere ve anne adaylarına aktarıldığı takdirde emzirmenin daha sık olacağını ifade etti.”

• 10.09.2023 kadın doğum servisinde annelere emzirme etkinliği düzenlendi (75).jpeg
  • 10.09.2023 kadın doğum servisinde annelere emzirme etkinliği düzenlendi (74).jpeg
  • 10.09.2023 kadın doğum servisinde annelere emzirme etkinliği düzenlendi (69).jpeg
  • 10.09.2023 kadın doğum servisinde annelere emzirme etkinliği düzenlendi (63).jpeg