GÖLCÜK DEVLET’TE EYLÜL AYI GEBE OKULU VE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI
28 Eylül 2023

GÖLCÜK DEVLET’TE EYLÜL AYI GEBE OKULU VE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Gebe Okulu, eğitim programı hız kesmeden Eylül ayında da yapıldı. Hastane de hizmete sunulan "gebe okulu" ile anne adaylarının doğuma sağlıklı ve huzurlu hazırlanması amaçlanıyor. Gebe Okulu’ndaki eğitimlere katılan anne adaylarına eğitim sonunda belgeleri verildi. Törene Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hediye Yurttaş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, Gebe Okulu Eğitmenleri, anne adayları ve yakınları katıldı. Törene katılan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hediye Yurttaş; “eğitime katılan gebelere bilinçli anne adayları olarak başladığınız bu eğitim ömrünüz boyunca hep size fayda sağlayacaktır. Bilgili ve bilinçli anne bilinçli toplum demektir.”, dedi.

Gebe okulu eğitimcileri tarafından egzersizler yaptırılarak anne adaylarının doğuma hazırlanmalarına da yardımcı olunan okulda ayrıca doğuma hazırlık, uygulamalı yeni doğan bebek bakımı, emzirme teknikleri, lohusalık, gebelik sonrası beslenme gibi bir anne adayının ihtiyaç duyduğu her konu, Gebe Okulu’nun dersleri arasında yer alıyor.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Gebelik süreci, doğum ağrısıyla baş etme, doğuma hazırlık, doğum sonu bakım, bebek bakımı ve aile planlamasıyla ilgili eğitimlerin verildiği Gebe Okulu’na anne adaylarının ilgisinin her geçen gün arttığını ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Acar, "Her ay gebelerimize bir eğitim süreci oluşturulmaktadır. Gebelerimizin gebelik sürecinde yaşayacağı sorunları açabilmeleri, gebelikten sonra doğum sırasında nasıl bir doğum ortamıyla karşılaşacaklarını, nasıl serviste yatıracaklarını, hangi süreçlerden geçeceklerini bu eğitim sürecinde öğrenmektedirler. Her ay bir program sonunda gebe eğitimi ebelerimizle birlikte bir sertifika programı oluşturup, sertifikalarını da gebelerimize sunmaktayız. Bu eğitim tamamen gebelerimizin daha programlı, sistematik bir şekilde ilerlemesini sağlamaktadır. Bütün gebelerimize de tavsiye etmekteyim" diye konuştu.

• 09.28.2023 gebe okulu mezuniyeti (24).jpeg
  • 09.28.2023 gebe okulu mezuniyeti (10).jpeg