GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE PEMBE KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
27 Eylül 2023

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE PEMBE KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “Pembe Kod Tatbikatı” gerçekleştirildi. Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen Çocuk servisinde   “Pembe Kod(Çocuk-Bebek Kaçırma)” tatbikatı yapılmıştır.

Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler.

Bebek kaçırma tatbikatı, Çocuk Servisi'nde yapıldı. Senaryo gereği Hastanemiz A Blok da bulunan bebek bakım odasına bebeğinin öz bakımını yapma amaçlı giren annenin cep telefonunun çalmasıyla telefonun bulunduğu alanda çekmediğini fark eder bebeğini aynı odada bulunan başka bir şahsa emanet etmesi ile başlar. Anne ve bebeği takipte olan husumetli yakın akrabası, annenin dışarı çıkıp uzaklaştığını görünce bebek bakım odasına girer ve bebeğin emanet edildiği şahsa bebeğin babası olduğunu ve acil işlerinin çıktığını bebeği alıp hemen gideceklerini söyleyerek bebeği alır ve telaşlı bir şekilde odadan ayrılır. Cep telefonu görüşmesi biten anne odaya gelir bebeğim nerede diye sorması üzerine siz telefonla görüşürken eşiniz geldi ve bebeği benden aldı ve odadan çıktı, annenin eşim şehir dışında demesi üzerine telaşla bebeğim yok nerede diye yüksek sesle ve telaşla hareket etmesi üzerine katta bulunan güvenlik görevlisi anneye ne olduğunu sorar, anne bebeğim bilinmeyen bir erkek şahıs tarafından kaçırıldı demesi üzerine güvenlik görevlisi tarafından Pembe kod 3333 (çocuk kaçırma) alarmı verilir. Pembe kod verilmesinin ardından güvenlik görevlileri hastanenin bütün kapılarını kapattı. Ardından hastanedeki bütün güvenlik kameraları sıkı takibe alındı. Bebeği kaçıran şahsın çıkış yaptığı istikamette yapılan takip sonucu şahıs otoparkta araç içerisinde kaçmak üzere iken yakalanır. Tatbikat başarı ile sonlandırılır. Sağlık ekipleri de kaçırılan bebeği servise getirip sağlık durumunu kontrol ettikten sonra bebek anneye teslim edildi.

Hastane Başhekim Uzm. Dr. Sertan Acar; “Böyle vahim olaylarla karşılaşılmaması temennisiyle, Pembe Kod Tatbikatımız başarı ile sonuçlanmıştır. Emeği geçen tüm personelime teşekkür ederim”, dedi.

• 09.26.2023 pembe kod tabikatı (17).jpeg
  • 09.26.2023 pembe kod tabikatı (15).jpeg