GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE UYUM EĞİTİMİ VERİLDİ
22 Eylül 2023

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE UYUM EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne staj için gelen öğrencilere; İş Güvenliği, Renkli Kodlar, Hastane Enfeksiyonu, El Hijyeni,  Kesici Delici Alet Yaralanması ve buna benzer konularda eğitimler verildi. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, İş Güvenliği Uzmanı Ummahan Orhan, Enfeksiyon Hemşiresi Zeynep Divli ve Öğrenci Staj Koordinatörü Semra Gürbüz tarafından düzenlenen bu eğitimde; oluşabilecek kazalar ile hastalıkları engellemek, hastaların ve staj gören öğrencilerin korunması amaçlanmaktadır.

Öğrencilere hastane enfeksiyonları, el hijyenleri, tıbbi atıklar, atıkların ayrıştırılması ve Renkli Kodlar ile ilgili bilgilendirme ve eğitimler verildi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Bu tür çalışmalar öğrencileri motive ettiği kadar, bilmeleri ve davranmaları gereken konularda farkındalık oluşturacaktır. Aynı zamanda gerekli disiplini de oluşturmaya çalışarak daha sağlıklı bir hizmetle halkımıza en güzel hizmeti vermeyi planlıyoruz. Bu alanda çalışan Enfeksiyon Hemşiresi, İş Güvenliği Uzmanı ve Öğrenci Staj Koordinatörü arkadaşlarım üzerlerine düşen görevi yerine getirmektedir. Aynı zamanda kurumumuza stajyer öğrenci gönderen okullarla sürekli işbirliği yapmaktayız,” dedi.

• 09.20.2023 yeni başlayan stajer öğrencilere uyum eğitimi verildi (8).jpeg
  • 09.20.2023 yeni başlayan stajer öğrencilere uyum eğitimi verildi (7).jpeg