HASTANEDE BEYAZ VE MAVİ KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ
14 Eylül 2023

HASTANEDE BEYAZ VE MAVİ KOD TATBİKATI GERÇEKLEŞTİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “Renkli Kod Tatbikatları” gerçekleştirildi. Acil Durum ve Afet Yönetim Birimi tarafından planlanan ve organize edilen  “Beyaz Kod (Şiddet, Taciz)” ve “Mavi Kod (Hayati Risk)”  tatbikatları D Blok polikliniklerin olduğu alanda gerçekleştirildi.

Heyecanlı anlara sahne olan tatbikat da yer alan hastane çalışanları gerçeğini aratmayacak derecede rol sergilediler. Senaryoya göre; “Dâhiliye polikliniğinde randevusundan önce gelen hasta görevli tıbbi sekretere muayene olmak istediğini söyler. Görevli personelde sırasını dışarda bulunan monitörden takip etmesi gerektiğini anlatır, bunun üzerine vatandaş beklemek istemediğini, acelesi olduğunu poliklinikte yüksek sesle ve ortamın huzurunu bozacak şekilde tehdit ederek “sen benim kim olduğumu biliyor musun seni burada yaşatmam benim işlemlerimi derhâl yap” demesi üzerine görevli personel tarafından Beyaz kod (1111 çalışana yönelik şiddet) verilir. Bu arada sözlü tartışma fiziksel şiddete döner, hasta yakını çalışan personeli darp eder. Çalışan kafasını çarparak bayılır, olay yerine gelen Beyaz Kod ekibi Mavi Kod(2222 Hayati Risk) verir. Güvenlik güçlerinin tatbikat alanına gelmesiyle hasta yakını etkisiz hale getirilerek alandan hızlıca uzaklaştırılır. “Mavi Kod (Hayati Risk)” verilmesinin ardından Mavi kod ekibi gerekli sürede hastanın yanına gelerek ilk müdahaleyi yapıp hasta hızlıca sevk edilerek iki tatbikatta başarı ile gerçekleştirilmesi sağlanır.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; “Acil Durumlara karşı hazır olmak için belirlenen aralıklarla tatbikatlar yaparak bu konuda hastane personellerinin hazır olmasını sağlamaktayız, böylelikle de hasta ve çalışan güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedeflenmekteyiz,” dedi.

• 09.13.2023 mavi ve beyaz kod tatbikatı (21).jpeg
  • 09.13.2023 mavi ve beyaz kod tatbikatı (18).jpeg