GÖLCÜK DEVLET HASTANESİ DİYABET OKULU HER AY ÜCRETSİZ EĞİTİMLERİNE DEVAM ETMEKTEDİR
11 Ağustos 2023

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde diyabet hastalarının hastalıkla doğru mücadele etmesi ve hasta yakınlarını bu hastalıkla ilgili bilinçlendirmeyi hedefleyen “Diyabet Okulu” eğitimleri her ay ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir.

Diyabet okulu programı dahilinde hastalarımıza diyabet ile ilgili genel bilgiler, diyabet oluşumunun mekanizması, tıbbi beslenme tedavisi, kan şekeri düzenleyici ilaçlar, diyabetin kişiye verebileceği zararlar, diyabette fiziksel aktivite ve egzersiz, diyabetle yaşam, diyabette insülin tedavisi gibi merak edilen konular hakkında bilgiler uzman hekim, diyetisyen, fizyoterapist, psikolog ve diyabet hemşiresi tarafından verilmektedir.  Programın tamamlanmasının ardından eğitime katılan hastalarımıza diyabet okulu diploması takdim edilmektedir. Diyabet Okulu’na katılmak isteyen hasta ve hasta yakınları mesai saatleri içinde telefonla arayarak ya da şahsen diyabet polikliniğimize başvurarak eğitim talebinde bulunabilirler.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar; "Diyabet okulu programı dahilinde hastalarımıza diyabet ile ilgili genel bilgiler, diyabet oluşumunun mekanizması, tıbbi beslenme ve tedavisi, kan şekeri düzenleyici ilaçlar, diyabetin kişiye verebileceği zararlar, diyabette fiziksel aktivite ve egzersiz, diyabetle yaşam, diyabette insülin tedavisi konularında bilgiler alanında uzman sağlık görevlilerimizce verilecek. Programın tamamlanmasının ardından eğitime katılan hastalarımıza diyabet okulu diploması verilecek.

"Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun (IDF) yayınladığı diyabet istatistikleri rakamlarına göre, 2019 yılında yaklaşık 463 milyon kişi (20-79 yaş arası) diyabet hastasıydı. Bu rakamın 2045 yılına kadar 700 milyona yükseleceği tahmin edilmektedir. Yaygınlık açısından bakıldığında, dünyadaki yetişkin nüfusun %10,5’i diyabet hastasıdır ve yaygınlık düşük ve orta gelirli ülkelerde yüksektir. IDF raporu ayrıca diyabetli yetişkinlerin neredeyse yarısına (%49,1) tanı konulamadığını ve erken ölüme yol açabileceğini vurgulamaktadır. Dünyada bu hastalıkla mücadele için yaklaşık 600 milyar dolar harcanmakta. Fast food ürünlerinin tüketimi ve düzensiz beslenme son yıllarda diyabet hastalığını artırmaktadır. Bunda stres ve sağlıksız beslenme de aktif rol oynamaktadır. İnsanlarımızı bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Burada öğrendiklerimizi çevremize doğru bir şekilde aktarabilir ve diğer vatandaşlarımızı da bu okula yönlendirebilirsek, hem toplumdaki yanlış bilgilerin önüne geçmiş oluruz hem de hedefimize doğru bilgiler bilen çok sayıda insanla ulaşmış oluruz." dedi.

• 08.08.2023 Diyabet okulu hakkında bilgilendirme.png