GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE ANNE DOSTU VE EMZİRME EĞİTİMİ VERİLDİ
08 Ağustos 2023

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE ANNE DOSTU VE EMZİRME EĞİTİMİ VERİLDİ

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için eğitim verildi. Eğitime; Çocuk Servisi, Doğum Salonu ve Kadın Doğum Servisi personelleri, katılım sağladı. 1991 yılından bugüne, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Bu programın temel amacı “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesi devam ettirilmesi” ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlamasıdır.

Bebek Hemşiresi Özlem Kalyoncu Uzunlar tarafından verilen eğitimde; Anne sütünün önemi ve faydaları, Anne sütü saklama koşulları, Emzirmede çıkabilecek sorunlar ve baş etme yöntemleri, uygulamalı emzirme teknikleri konularında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Ayrıca eğitimde Anne sütünün oda ısısında 3 saat, buzdolabı rafında 3 gün, buzlukta 3 ay bozulmadan saklanabildiğinin vurgusu yapıldı.

İlk 6 ay mutlaka anne sütü verilmeli.

Hastane Başhekimi Uz.Dr. Sertan Acar, “Anne sütü psikolojik, ekonomik, steril ve pratiktir. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan bütün besin ve vitaminleri içermektedir. Şuana kadar anne sütüne yakın içerikli bir gıda üretilmiş değildir. Dolayısıyla ilk 6 ayı mutlaka olmak şartıyla, 2 yaşına kadar anne sütü diyoruz. Ayrıca Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi belgeli Bebek Dostu Hastane 'dir. Bu bağlamda yürüttüğümüz ve uyguladığımız 12 ilkeden oluşan başarılı emzirme politikalarımız vardır ve bu düzenli aralıklarla tüm sağlık personellerimizin bilgisine sunulmaktadır ” diye konuştu.

• 08.07.2023 emzirme haftasında emzirme standı açıldı (17).jpeg
  • 08.07.2023 emzirme haftasında emzirme standı açıldı (16).jpeg