HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞANLARINA DAMGALAMA EĞİTİMİ VERİLDİ
28 Mart 2024

HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞANLARINA DAMGALAMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Halıdere Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Hekimi Uzm. Dr. Ali Emre Dursun tarafından madde bağımlılığı ve ağır ruhsal bozukluklarda damgalama eğitimi verildi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Halıdere Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzman Hekimimi Uzm. Dr. Ali Emre Dursun tarafından Gölcük İlçe Halk Eğitm Merkezinin talebi üzerine Gölcük İlçe Halk Eğitim Merkezi çalışanlarına madde bağımlılığı ve ağır ruhsal bozukluklarda Stigma( damgalama) konularında eğitim verilmiştir.

Psikiyatri Uzman Hekimi Uzm. Dr. Ali Emer Dursun; “Damgalama; sadece hasta olduğu için, ruhsal hastalığı olanların diğer insanlardan farklı olarak değerlendirilmesi, toplumun bu kişilere hastalıkla ilgisi olmayan başka birçok olumsuzluğu atfetmesi ve bunun sonucunda da sosyal olarak dışlaması hatta yalıtması süreci olarak tanımlamaktadır. Damgalama ve damgalanma endişesi ruh sağlığı merkezlerine başvurunun, ruhsal sağaltımın başlanmasının, ruhsal sağaltımın sürdürülmesinin, rehabilitasyon çalışmalarının, hastaların toplumla kaynaşmasının önündeki en önemli engeldir. Damgalama kişinin bu hastalığı fark edebilmesini, sağaltım yöntemi seçimini, hekimle ilişkiye giriş biçimini, hasta ve hasta yakınlarının fiziksel ve psikolojik yüklerinin düzeyini, hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini de olumsuz yönde etkilemektedir.” dedi.

Gölcük İlçe Halk eğitim merkezi müdürü Necmettin Türkmen ve diğer katılımcılar eğitimin çok verimli geçtiğini bu konu hakkındaki bilgilerinin tazelendiğini belirtip konuyla ilgili memnuniyetlerini, ilettiler.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Sertan Acar, ‘’Kurumlar arası işbirliği ve toplumu bilgilendirme çalışmalarımız devam edecektir’’ dedi.

• HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞANLARINA DAMGALAMA EĞİTİMİ VERİLDİ