Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı Ulusal Staj Programı Kapsamında Yaz Stajına Başvurular
02 Ocak 2024

Sağlık alanında öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerinin yaz stajı başvuruları Ulusal Staj Programı üzerinden alınmaktadır. Staj ilanlarını https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami adresi üzerinden takip edip başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı kurumlara staj başvurusunda bulunmak isteyen üniversite öğrencileri Cumhurbaşkanlığının başlatmış olduğu staj seferberliği projesi kapsamında Kariyer Kapısından başvurularını yapmakla yükümlü olacaktır.

• Yaz stajlarına kabuller sadece Kariyer kapısı USP üzerinden yapılacaktır.
  • Müdürlüğümüze ya da bağlı hastanelerimize şahsen staj başvurusu yapılmayacaktır.
  • Sağlık alanı dışında öğrenci alınmayacak olup, Müdürlüğümüz Staj Komisyonunun belirlediği sağlık alanlarından staj kabulleri yapılacaktır.
  • Müdürlüğümüze bağlı hastaneler/sağlık tesislerinin ihtiyacı kadar stajyer öğrenci kabul edilecektir. Kariyer kapısına müracaat eden tüm öğrencilerin staj kabulleri yapılmayabilir. Kariyer kapısı üzerinden ilgili bölüm alanda başvuru yapan öğrenci sayısı ile hastanelerin kabul edeceği öğrenci sayısı staj tekliflerinin/yerleştirilmelerinin belirleyicisidir.
  • Kariyer kapısı USP başvuruları içerisinden belirlediğimiz kontenjan sayısı kadar öğrenciye sistem üzerinden teklif gönderilecektir.
  • Öğrencilerin staj yapacağı tarihler (dönemler) belirlenmiş olup, öğrenciye yapılan staj teklifinde staj dönemi belirtilmektedir. Staj yapacağı tarih aralığı ve hastane/sağlık tesisi Müdürlüğümüzce belirlenecektir.
  • Öncelik zorunlu stajı olanlara verilecek olup, gönüllü stajlar kabul edilmeyecektir.
  • Müdürlüğümüz tarafından staj teklifi gönderilirken öncelikli olarak Kocaeli ilini tercih edenler ile ilçe seçimleri göz önünde bulundurulmaktadır.
  • Staj teklifi gelen ve teklifi kabul eden öğrencilerden zorunlu staj formu ve öğrenci belgesi ile beraber Müdürlüğümüze başvurduktan sonra son kabulleri onaylanacaktır.
  • Staj yeri ve tarihleri onaylandıktan sonra değişiklik talepleri değerlendirilmeyecektir.
  • Stajını tamamlayan öğrencilerin bilgileri Kariyer Kapısı USP sistemine giriş yapılacak ve sistem tarafından staj sertifikası düzenlenecektir. Staj ücretleri Sağlık Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığından talep edilecektir. Staj ücretleri staj bitiminden sonra gelen ödenek çerçevesinde verilecektir.
  • Müdürlüğümüzce onay verilen tüm öğrenciler staja başlamadan önce staj yapacağı sağlık tesisine başvurarak sağlık tesisi tarafından istenen tüm evrakları staja başlamadan önce eksiksiz teslim etmek zorundadır.

Not: Kariyer kapısı üzerinden öğrencilere, kimlik ve üniversite bilgilerini görmeden söz konusu yeterlilik alanlarında aldıkları puanlar üzerinden staj teklifi gönderilmektedir.