GÖLCÜK ANADOLU KALKINMA VAKFI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ KANSER KONUSUNDA BİLİNÇLENDİ

Güncelleme Tarihi: 21/01/2020

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan öğrencilere “Kanserde Farkındalık, Korunma Yolları, Meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi ve” hakkında eğitim verildi. Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonlarında gerçekleştirilen eğitimleri Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Sena Dilek Aksoy ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karakaş tarafından öğrencilere bilgi verildi.

“Her sekiz kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmaktadır”

Eğitime; Doktor Sena Dilek Aksoy kadınlarda sık görülen kanserlerle ilgili bilgi vererek başladı.  Aksoy, “Kadınlarda en sık görülen başlıca kanser türleri; meme kanseri, rahim ağzı kanseri, rahim kanseri, yumurtalık kanseri, troid, cilt, gırtlak, pankreas, mide, bağırsak ve karaciğer kanseridir. Ancak meme kanseri tüm kanser türleri arasında görülme sıklığı açısından açık ara ile birincidir. Her sekiz kadından biri hayatının bir evresinde meme kanserine yakalanmaktadır. Meme kanseri erken evrede teşhis edildiğinde tedavi başarısı %95’lerin üstündedir”  şeklinde konuşarak, öğrencileri kendi kendine meme muayenesi yapma konularında bilgilendirdi.

Okul müdürleri ve Sağlık Bilgisi öğretmeni Elif Oğut’un da teşvikiyle tertip edilen eğitime katılan gençler, sağlıklı bir toplum için sağlıklı bir birey olmanın temel unsurlarını da öğrendiler.

Programın sonunda Teknik Müdür Yardımcısı Nurcan Güren okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Doktor Sena Dilek Aksoy, Hemşire Gülay Karakaş’a teşekkür çiçeği takdim etti. Eğitimden öğrenci ve öğretmenler memnun kalarak Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine teşekkürlerini ilettiler.

Hastane Başhekimi Op Dr. Yüksel Pehlevan; “Kanserde erken tanı, kanserle mücadelenin temel ilkelerindendir. Hastane yönetimi olarak toplumumuzu bilinçlendirmek için gerekli tüm faaliyetlerde aktif olarak çalışmaktayız,” dedi.