GÖLCÜK DEVLETT TE 2020 YILI İLK DİYABET OKULU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Güncelleme Tarihi: 10/01/2020

GÖLCÜK DEVLETT TE 2020 YILI İLK DİYABET OKULU EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde vatandaşlara ücretsiz olarak 2020 yılının ilk Diyabet Okulu açıldı. Eğitimler hastane yönetimi tarafından görevlendirilen, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ümmuhan Çoşkun, Psikolog İclal Denktaş, Diyetisyen Elçin Tantan, Diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman ve Fizyoterapist Gamze Sağlı Diren’den oluşan uzman ekip tarafından verildi.   Diyabet hastalığı ile ilgili eğitimcilerden önemli bilgiler alan hastalar, hastalıklarını nasıl yöneteceklerini, tedavi yöntemlerini, beslenme, egzersiz gibi konularda eğitim aldı.

Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan Eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; “Diyabetin dengeli beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve kilo kontrolüyle hem önlenebilir hem de kolay kontrol edilebilir bir hastalık olduğunu, "Diyabetten değil, geç tanı alan diyabetten korkalım ve kontrollerimizle tedavimizi aksatmadan diyabetten zarar görmeden yaşayalım." ifadesini kullandı.