GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Güncelleme Tarihi: 17/12/2019

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ ÖĞRENCİLERİ BİLİNÇLENDİRİYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu Kız İmam Hatip ve Başiskele Erkek İmam Hatip liselerinde bulunan öğrencilere “Kanserde Farkındalık, Korunma Yolları ve Akılcı İlaç Kullanımı” hakkında eğitim verildi. Başiskele Şehit Ozan Özen Anadolu İmam Hatip ve Başiskele Erkek İmam Hatip liselerinin konferans salonlarında gerçekleştirilen eğitimleri Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. İbrahim Çetin, Dr. Sena Dilek Aksoy, hastane Eczacılarından Eda Öztürk ve Kanser Kayıt Hemşiresi Gülay Karataş tarafından öğrencilere bilgi verildi. Okul müdürleri ve öğretmenlerinin de teşvikiyle tertip edilen eğitime katılan gençler, sağlıklı bir toplum için sağlıklı bir birey olmanın temel unsurlarını da öğrendiler. Eğitimden öğrenci ve öğretmenler memnun kalarak Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine teşekkürlerini ilettiler.

Hastane Başhekimi Op Dr. Yüksel Pehlevan; “Ülkemizde kanserle mücadelenin önemi gittikçe artmaktadır. Bilindiği üzere kanserden korunmak mümkün olup birçok kanser türü de tedavi edilebilir hastalıklar arasındadır. Kanserde erken tanı, kanserle mücadelenin temel ilkelerindendir. Kanserden korunmada başarı sağlanabilmesi için; özellikle tütün, alkol, fiziksel aktivite, obezite ve beslenme gibi faktörler üzerinde önleyici tedbirler alınması ve bu tedbirlerin halka etkili bir şekilde sunulması gerekmektedir,” dedi.