DÜNYA DİYABET HAFTASINDA BİLGİLENDİRME STANTLARI DEVAM EDİYOR

Güncelleme Tarihi: 13/11/2019

DÜNYA DİYABET HAFTASINDA BİLGİLENDİRME STANTLARI DEVAM EDİYOR

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “Dünya Diyabet Haftası” etkinliği kapsamında 2. Gün Gölcük Belediyesi İhsaniye Sosyal merkezinde bulunan kursiyerler için stant kurularak,  kursiyerler ve çalışanlar bilgilendirildi.  Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, Neslihan Erenler, Hülya Ergün ve Arzu Güler tarafından kurulan stantta bilgilendirme yapıldı. Standı ziyaret eden kursiyer ve çalışanlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet ve Organ Bağışı    konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Aynı zamanda Organ Bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara “Organ Bağış” kartı verildi. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.

Hastane başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ; “Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir. Bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir” dedi.