ACİL SERVİS HEKİMLERİNE YÖNELİK ÇOCUK HASTALIKLARI ÖRNEK VAKA SUNUMU YAPILDI

Güncelleme Tarihi: 04/11/2019

ACİL SERVİS HEKİMLERİNE YÖNELİK ÇOCUK HASTALIKLARI ÖRNEK VAKA SUNUMU YAPILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Acil servise yeni başlayan hekimlere “çocuk acil hastalıklarında yaklaşım, muayene, örnek vaka sunumu ve konsültasyon notları” hakkında uyum eğitimi verildi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Murat Kuşçu tarafında Acil servise başvuran çocuk hastalara acil yaklaşım, muayene, örnek vaka sunumu, konsültasyon ve hastaneye yatış konularında bilgiler paylaşıldı. Acil servise başvuran çocuk hastalarda; “Ateş, Kusma, İshal, Krup, Karın ağrısı, Yenidoğan sarılığı, Döküntü..” gibi şikayetlerde hekimlerin tanı ve tedavi süreçlerinde izleyecekleri yollar hakkında bilgi verildi. Karşılaşabilecekleri sorunlar paylaşılarak çözüm önerileri aktarıldı. Yapılan toplantı ile ilgili olarak Hastane Başhekimi Op.Dr.Yüksel  Pehlevan ; Acilde çalışan pratisyen hekimlere yönelik, Uzman hekimlerimiz tarafından yapılan bilgilendirme ve uyum toplantıları için çok teşekkür ettiğini belirterek bu tür bilgilendirme  toplantıların devam edeceğini, belirtti.