EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Güncelleme Tarihi: 04/10/2019

EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı kapsamında “Bebek Dostu ve Anne Dostu Hastane” unvanına sahip olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası olması nedeniyle, anne sütünü önemine dikkat çekmek için “Emzirme Günü” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe; Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Hastane İdaresi,  çalışan personeller, anne ve anne adayları katılım sağladı.

İlk 6 ay mutlaka anne sütü

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Her yıl Ekim ayının ilk haftasının “Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlandığını belirterek, ilk 6 ay boyunca bebeklere sadece anne sütü vermek onlara sunulabilecek en değerli armağan olduğunu söyledi.Başhekim Pehlevan, 6. Aydan sonra ek gıdalara başlamasıyla beraber, emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesinin ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve annelerle birlikte pasta kesilerek ikram edildi. Çok samimi bir ortamda kutlama gerçekleşti. Annelerde bu eğitim ve etkinlikten çok memnun olduklarını belirterek Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.