GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE 5 MAYIS DÜNYA EL HİJYENİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 06/05/2019

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü” kapsamında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte 5 Mayıs dünya el hijyeni günü ile ilgili farkındalığı artırmak adına servisler ziyaret edilip, çalışanlara el hijyeni uygulamalı eğitimi yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü bu yıl sağlık çalışanlarına; ellerinizi doğru zamanda yıkayın ve antibiyotik direncinin yayılımını durdurun mesajı vermektedir. Bugün harekete geçelim ki, yarınlarda tedavi şansımız olsun, mesajı verildi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Ellerde oldukça yüksek sayıda mikroorganizma vardır. El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye konuştu.