GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİ'NDE KÂĞIT İSRAFINA YER YOK

Güncelleme Tarihi: 22/04/2019

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE KAĞIT İSRAFINA YER YOK

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde personele yönelik eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Hastane İdaresi ve veri giriş personelinin katıldığı eğitim hastane toplantı salonunda gerçekleşti. Hastane Acil Durum-Afet Yönetim Birimi Sorumlusu Ali Özyolcu tarafından veri giriş personeline, iş gücü kaybı ve kâğıt israfının aza indirilmesi konusunda önemli bir sistem olan EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ile resmi yazışma kuralları hakkında eğitim verildi.

Kağıt İsrafını Önlüyor

2016 tarihinden beri Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kamu Hastaneleri ve Sağlık Tesislerinde başlatılan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)  uygulaması; belge ve bilgi alış verişinin elektronik ortama aktarılmasını, internet üzerinden bu bilgilerin anlık olarak yönetilmesini, kurum içi ve kurum dışı yazışmalara ait süreçlerin standart hale getirerek dakikalar içinde tamamlanmasını sağlıyor. EBYS uygulaması, aynı zamanda bürokratik işlemlerin azaltılmasını, zaman, işgücü, kırtasiye malzemelerinden tasarruf sağlanması ve resmi yazışmalar ile ilgili diğer iş ve işlemlerde kâğıt ortamının kaldırılmasına imkan yaratıyor.