GÖLCÜK KOMEK EĞİTİM MERKEZİNDE “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 13/11/2018

GÖLCÜK KOMEK EĞİTİM MERKEZİNDE “14 KASIM DÜNYA DİYABET” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinliği kapsamında Gölcük Komek Eğitim Merkezinde stant kurularak,  kursiyerler bilgilendirildi.  Bu yılın sloganının “Diyabet Her Aileyi İlgilendir” olması münasebetiyle Komek Eğitim Merkezinde ilk stant kuruldu. Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, hemşireler Neslihan Erenler, Sabriye Öztürk ve Ayşegül Erdoğan tarafından kurulan stantta kursiyerlere bilgilendirme yapıldı diyabet ile ilgili seminer verildi. Standı ziyaret eden kursiyerlere hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet ve eğitim konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.

Hastane başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan ; “bilinçli bir şekilde kan şekeri takip ve tedavisi yapılan bir diyabetli hastanın normal bir hayat süreceğini belirtti. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek üzere biz sağlık çalışanlarına büyük görev düşüyor,” dedi.