GÖLCÜK HAYAT KİMYA FABRİKASINDA ORGAN BAĞIŞ STANTI KURULDU

Güncelleme Tarihi: 09/11/2018

GÖLCÜK HAYAT KİMYA FABRİKASINDA ORGAN BAĞIŞ STANTI KURULDU

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, 3-9 Kasım “Organ ve Doku Bağışı Haftası” etkinliği kapsamında Gölcük Hayat Kimya Fabrikasında stant kuruldu, burada çalışan personeller   bilgilendirildi.
Organ ve Doku Bağışı farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Hayat Kimya Fabrikasında Organ Bağış Birimi Sorumlusu Gülay Karataş, hemşireler Arzu Güler ve Tülay Çilen tarafından kurulan stantla vatandaşlardan bağış yapmak isteyenlerin bağışları kabul edildi, broşürler dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan;Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artmakta ve ne yazık ki bağış yetersizliği nedeniyle bu hastaların çoğu hayatını kaybetmektedir. Biz, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak istedik. Türkiye'de yeterli düzeyde olmayan organ bağışını arttırmak amacıyla stantlar açtık. Organ bağışı hayat kurtarmak için çok önemli. Bir gün hepimizin organ bağışına ihtiyacı olabilir. Bu nedenle empati kurarak organ bekleyen hasta ve hasta yakınlarının neler hissettiğini, ne kadar zor durumda olduklarını anlamalıyız. Organlar toprak olmamalı, bağışlanıp bir başka bedende can bulmalı" dedi.