GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE 15 EKİM DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Güncelleme Tarihi: 15/10/2018

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi A Blok Poliklinik katında kurulan stantta el yıkamanın önemi ve teknikleri anlatıldı. Açılan satantla Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), ishal ve bunun gibi birçok elle bulaşan hastalığı önlemenin en etkili yollarından birinin elleri sabunla yıkamak olduğuna dikkat çekmek için 15 Ekim tarihini "Dünya El Yıkama Günü" olarak kabul ettiği bildirildi.

Bu kapsamda, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde açılan stantta hastalara ve yakınlarına el yıkamanın önemi broşürlerle ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Ellerde oldukça yüksek sayıda mikroorganizma vardır. Eller ile her şeye dokunarak kontamine (bulaşma) olunur. Mikroorganizma bulaşan el başkalarına bulaştırır ve mikroplar yayılmış olur. Ellerde bulunan mikroplar da vücudun diğer bölgelerine kişi farkında olmadan bulaştırır. Kaşınmak, göz ve ağız, bıyık, burun, kulak ellemek yeterlidir. El yıkanmasındaki sıklık sağlığımız için önemlidir. Hastalıkların yayılmasından ve hastalığın oluşmasından korur. Dokunulan her yüzeyde, hatta havada bile mikroplar bulunmaktadır. Gözle görülmeyen bu mikroplara karşı daima eller yıkanmalıdır” diye konuştu.