HASTANE PERSONELİNE TÜBERKÜLOZ VE EL HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Güncelleme Tarihi: 28/09/2018

HASTANE PERSONELİNE TÜBERKÜLOZ VE EL HİJYENİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde görevli personele, Tüberküloz Enfeksiyonu, Kontrolü, Korunma Önlemleri ve El Hijyeni konularında,  Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Selma Çakır  tarafından eğitim verildi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Çakır; Tüberküloz insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen hala tüm dünyada bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır,  tüm organları tutabilen, bulaşıcı ve tedavi edilmediğinde ölüme neden olabilen bir hastalık olduğunu belirterek, korunma önlemlerinin önemine dikkat çekti.