GÖLCÜK NECATİ ÇELİK GEBE OKULU EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Güncelleme Tarihi: 18/09/2018

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK GEBE OKULU EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Gölcük Necati çelik Devlet Hastanesi gebe Okulu anne adaylarına eğitim vermeye devam ediyor. Hastane Başhekimi Op. Dr Yüksel Pehlevan tarafından açılışı yapılan yeni dönem anne adayları eğitim programında anne adayları; gebelik, beslenme, egzersiz, normal doğum ve bebek bakımı konularında eğitim almaktadır Diğer yandan doğum esnasında yapmaları gereken; nefes teknikleri, normal doğum hakkında bilmeleri ve uygulamaları gerekenler davranışlar hakkında  Ebe Nagihan Can, Ebe Ayşegül Kumaş, Ebe Cevriye Cinemre ve Hemşire Semra Katkay tarafından bilgilendirilen anne adayları, hastanede yapılan bu faaliyetlerden oldukça memnundu. Dört hafta sürecek Gebe Okulu'nu başarıyla tamamlayan anne adayları sertifika almaya hak kazanacaklar.

Aynı zamanda “Anne Dostu Hastane” olan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi "Gebe Okulunda” anne adaylarına doğum odaları hakkında da bilgilendirme yapılmaktadır. Tek kişilik doğum odalarında yanında uygun bir refakatçi ile gebeler kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmekte, hareket özgürlüğü sağlanabilmektedir. Bu sayede anne adaylarının doğum sürecinde beden kontrolünü sağlamaları sonucu, hasta ve çalışan memnuniyeti artmakta ve ulusal standartlara uygun olarak hizmet sunulmaktadır. Anne ve bebekleri burada en iyi şekilde ağırlanıp, evlerine mutlu bir şekilde gönderilmektedir.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan;Burada anne adaylarımız spor yapıyor, egzersiz yapıyor, normal doğum için gerekli olan tüm bilgilendirmeleri alıyorlar. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak bizler de bakanlığımızın atmış olduğu adımlar doğrultusunda halkımızı ve anne adaylarını en iyi şekilde doğum ve doğum sonrasına hazırlamaya gayret ediyoruz, dedi.