HASTANEDE ORGAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI

Güncelleme Tarihi: 12/09/2018

HASTANEDE ORGAN BAĞIŞ STANDI AÇILDI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi, ilimizdeki organ bağış sayısını arttırmak, bu konu hakkında farkındalık oluşturmak ve önemine dikkat çekmek amacı ile poliklinikler girişinde düzenli aralıklarla açtığı standı Eylül ayının ikinci haftasında da devam ettiriyor.

Organ bağışına karşı farkındalık yaratmak, bağışçı sayısını artırmak ve önemine dikkat çekmek amacıyla poliklinikler girişinde stant açıldı. Organ Bağışı Birimi Hemşiresi Gülay Karataş ve Eğitim Hemşiresi Pınar İnce tarafından hastaneye gelen vatandaşlara organ bağışı, organ nakli konularında bilgiler verilerek toplumu bilinçlendirmeye yönelik broşürler dağıtıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği stantta bağış yapan ve başvuruları kabul edilen gönüllülere organ ve doku bağışı kartı verildi.  Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan;  Özellikle toplumu organ bağışının önemi konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra beyin ölümü ve kadavra donör tespitinin artırılmasına yönelik sağlık personelinin eğitim çalışmaları da aralıksız sürdürülmektedir, dedi.