ACİL PERSONELİNE TRİYAJ VE İLERİ YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Güncelleme Tarihi: 27/07/2018

ACİL PERSONELİNE TRİYAJ VE İLERİ YAŞAM DESTEĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Acil personeline “İleri Yaşam Desteği Ve Triyaj” konularında Acil Tıp Uzmanı Uz. Dr. Ufuk Çelikel tarafından eğitim verildi.

Acil Personeline; “ İleri Yaşam Desteği Nedir, Nasıl Yapılmalıdır, Kimler Yapar, Triyaj Nedir, Nasıl Yapılmalı, Kim yapmalı ve Neler Sorgulanmalı” gibi başlıklar altında eğitim verildi.

İleri Yaşam Desteği eğitimiyle; Sağlık personellerinin kalp ve solunum durması vakalarında hastalara doğru, etkin ve hızlı bir şekilde müdahale etme becerilerinin arttırılması, bilgilerinin güncellenmesinin yanında acil durumlarda hastaya gerekli ve yeterli müdahaleyi yapabilmek amaçlandı.

Uz. Dr. Çelikel; “Triyajın amacı hastaları acil servisten hızla göndermek değildir, oluşturulan kriterlere göre mümkün olduğunca basit bir şekilde veri toplanarak hastaların yakınmalarının şiddetini belirlemeye çalışmaktır,” dedi

Başhekim Op. Dr. Yüksel Pehlevan "Bu eğitimle; verilen sağlık hizmetinin daha etkin olması amaçlanırken diğer yandan hayatın her alanında karşılaşacağımız sağlığı ilgilendiren acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği, doğru acil müdahalenin yaşam kurtarmak açısından çok önemli bir unsurdur,” dedi.