Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde Anne Dostu Hastane Eğitimi Yapıldı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire başkanlığı tarafından yürütülen “Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında; Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi personeline eğitim verildi. Eğitim Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen, Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Serdar Ünal ve Kocaeli Halk Sağlığında görevli Dr. Merve Alaca Arslan tarafından verildi. Yapılan eğitimde, “Anne dostu hastane felsefesi dünyada ve Türkiye’de ki durum”, “Türkiye Ulusal Anne Dostu Hastane Kriterleri”, ile anne dostu hastane adayı sağlık kuruluşunun değerlendirilme adımları değerlendirmede ve izlemde kullanılan formların tanıtılması konuları anlatıldı.  Görsel sunumlar ve karşılıklı fikir paylaşımı yapılan eğitime hastane personeli ilgi ile katılmıştır. Böylece hastanemiz Anne Dostu Hastane olma yolunda önemli bir adım daha gerçekleştirmiştir.