Gölcük Devlet Hastanesi'nden 14 Kasım Dünya Diyabet Etkinliği

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliği kapsamında Gölcük Anıt Parkta stant kurularak,  vatandaşlar bilgilendirildi.
Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Anıt Parkta diyabet hemşiresi Hanife Geyik, Diyetisyen Elçin Tanta, birim sorumlu hemşireleri, Seval Çiftçi, Melda Yılmaz ve Medine Beşiracı Yiğit tarafından kurulan stantta vatandaşlara bilgilendirilme yapıldı. Stant  Diyabete özgü mavi renk balonlarla donatıldı.
Standı ziyaret eden vatandaşlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet ve eğitim konularında bilgiler verilip, broşür dağıtıldı ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi. Standı ziyaret eden hastane Yöneticisi  Op. Dr. Yüksel Pehlevan ve beraberindeki hastane idaresi de  kan şekerlerini ölçtürdü.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Yüksel Pehlevan yaptığı açıklamada; bilinçli bir şekilde kan şekeri takip ve tedavisi yapılan bir diyabetli hastanın normal bir hayat süreceğini belirtti. Bu konuda halkımızı bilinçlendirmek üzere biz sağlık çalışanlarına büyük görev düştüğünü ifade etti.

Halkımız yoğun ilgi ile standımızı ziyaret etmiştir.