Daha Çok Bağışçıya İhtiyacımız Var

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi 3-9 Kasım Organ Bağışı haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Gölcük Anıt Park’ta stant açan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Organ Bağış Birimi, vatandaşları organ bağışının önemi konusunda bilgilendirerek, ilgilenen vatandaşların organ bağışını kabul etti.

Düzenlenen tanıtımda vatandaşlara,  Devlet Hastanesinde görevli Organ Bağış Birim Hemşireleri Melahat Acar, Semra Gürbüz, birim sorumlu hemşireleri Sevcan Egüz Kahraman ve Halide Yel tarafından organ naklinin önemi, hangi durumlarda organ nakli yapılabileceği ve hangi organların bağışlanabileceği gibi konularda bilgiler aktarıldı.

Hastane Yöneticisi Op.Dr. Yüksel Pehlevan açılan stantta,"1 organın bir can" demek olduğu bilincinin tüm vatandaşlar tarafından benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, "İnsanların sahip olduğu  her organına iyi bakması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra herkes bir gün bir organa ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle vatandaşların Organ Bağışına karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Standı ziyaret eden Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş organ bağışının önemini vurguladı. Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği stantta başarılı bir organ bağış başvurusu gerçekleşti.