Gölcük Devlet Hastanesi'nden "Erken Tanı Hayat Kurtarır" Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağına bildirilmektedir. Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse % 96’ya kadar varan oranlarda, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı eğitim ve tarama ayıdır.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak açtığımız stantla bu farkındalığa katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.164 kişiye broşür dağıttımız stantta 34 kadına eğitim odamızda birebir uygulamalı eğitim verilmiştir. “Pembe Gün” ilan ettiğimiz gün boyunca halkın yoğun katılımda bulunması doğru bir yaklaşımda olduğumuzun kanıtıydı.

Ay boyunca sürecek çalışmalarımız da ana temamız “Erken Tanı Hayat Kurtarır”olacaktır.