"Bir Organ Bir Can" Organ Bağış Standı Yoğun İlgi Görüyor

Organ nakli tedavisi olmayan organ yetmezliklerinde en geçerli tedavi şeklidir. Ne zaman organ nakline ihtiyacımız olacağını bilemeyiz. Hiç aklımıza gelmeyen organ nakli bir anda ihtiyacımız olabilir. Ülkemizde organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Dolayısıyla organ bağışı büyük önem taşımaktadır. 18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir kısmını bağışlayabilir.

Farkındalığı arttırmak için yıl boyunca Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi olarak açtığımız organ bağışı bilinçlendirme stantlarından birini daha 06.10.2016 tarihinde organ bağışı birim sorumlusu koordinatörlüğünde gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Stant boyunca organ bağışının önemi hakkında bilgiler verilerek 40 kişiye ulaşılmış, 10 kişiden ise organ bağışı alınmıştır. Verilen eğitimlerle önyargılı yaklaşımlarının değiştiği ve katılımın arttığı gözlemlenmiştir.