Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine Görme Alanı Cihazı Alındı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hasnatesi'ne, görme alanı cihazı alındı. Cihaz göz hastalıklarıyla ilgili kesin teşhis koyulmasında çok önemli görev yapmaktadır.

Görme yollarının herhangi bir yerinde oluşan harabiyet, ışık hassasiyetinin azalmasına neden olur. Optik sinir ve sinir lifi tabakasının değerlendirilmesi, yapı ve fonksiyonlarını test eden ölçüm metotları ile yapılır. Bu yöntemlerden biri de “Görme Alanı Cihazıyla” yapılmaktadır. Yaşam kalitemizin iyi olması görme alanı ile doğrudan ilişkilidir. Ayrıca göz ve beyin hastalıklarının tanısı ve tedavi etkinliğinin değerlendirilmesinde görme alanı önemli rol oynar. Görme alanı testi en çok glokom tanısı koymak ve glokomda progresyonu takip etmek için kullanılır. Glokom(göz tansiyonu) tanısında yaygın olarak kullanılan en önemli klinik test yöntemidir. Göz tansiyonu hastalığına bağlı görme kaybını takip edebilme imkânı sağlamaktadır.