Organ Bağışı İçin Farkındalık Zamanı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Eğitim Sokağı etkinlikleri kapsamında “Organ Bağış” standı açılmıştır. Organ bağışı; kişinin hayatta iken, kendi iradesi ile organlarının tümü veya bir kısmını bağışlamasıdır. Kendisinin ölümünden sonra hayata bırakacağı en büyük miras ve başkalarının kahramanı olma şansıdır. Organ bağışında farkındalık yaratmak için birebir bilgilendirme imkânı bulunmaktadır. Stant boyunca organ bağışının önemi hakkında bilgiler verilerek120 kişiye ulaşılmış, bu ay içerisinde 17 kişi de organ bağışında bulunmuştur. Verilen eğitimlerle önyargılı yaklaşımlarının değiştiği ve katılımın arttığı gözlemlenmiştir.

Kocaeli Üniversitesi Ebelik Bölümü öğrencilerinin standımıza vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederiz.