Deprem - Yangın Tatbikatımız

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK DEVLET HASTANESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN DEPREM –YANGIN-TAHLİYE TATBİKATI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde, meydana gelebilecek her türlü afet ve olağan dışı durum karşısında gerekli hazırlıkların önceden tamamlanması amacıyla hazırlanan hastane afet planı, sivil savunma planı ve tahliye planlarının tatbikatla denenmesi için 27.05.2015 tarihinde, saat 15.00’da Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği(MAG), Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesinin de katılımıyla deprem, yangın ve tahliye tatbikatı gerçekleştirilmiştir.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Birim Sorumlusu ve Hastane Yönetimi tarafından oluşturulan acil durum senaryosu ile deprem ve yangın anında muhtemel hasarlar ve yaşanabilecek felaketlerde personelin ve hastaların nasıl davranması gerektiği, toplanma alanlarına tahliyesi, kriz merkezinin kurulması, tahliye olan hastaların ilk müdahalelerinin yapılması, durumu ağır olan hastaların sevkinin gerçekleştirilmesi, yangına müdahale amaçlanmıştır.

Gerçeği aratmayan görüntülere sahne olan ve halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan tatbikat anons sisteminden yayınlanan siren sesiyle başlamıştır.  Hasta ve personellerin deprem pozisyonu almaları,  tahliyelerinin gerçekleştirilmesinin ardından Dahiliye Servisinde yatalak olan bir hastanın ve Çocuk Servisinde Kuvözde solunum sıkıntısı çeken bir bebeğin pencereden Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği ekipleri tarafından kurtarılarak hastanemiz İlk Yardım Ekibi, Operasyon Yöneticisi ve Lojistik Yöneticisi tarafından karşılanması ve kriz merkezine bilgi verilmesinin ardından hastanın 112 Ambulansı ile sevki sağlanmıştır.  A Blok bodrum katta jeneratör odasında çıkan yangının hastanemiz yangın söndürme ekibi ve teknik servis çalışanları tarafından ilk müdahalesinin yapılmasının ardından Gölcük İtfaiye Ekiplerinin gelerek yangına müdahalesi etmesi ve yangını kontrol altına almasıyla tatbikatımız sonlanmıştır.

Tatbikat sonunda konuşma yapan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekim Uz.Dr. Bahattin KOÇ  “Hastane olarak bizler deprem ve yangın gibi afetlere hazırlıklı olmak zorundayız. Afetlerde en büyük hasarlar kurumsal, bölgesel ve ulusal planların olmamasından ve tatbikatlarla denenmemesinden kaynaklanmaktadır. Tatbikatımız başarıyla sonuçlanmıştır. Emeği geçen hastane personeline, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG)ekiplerine ve İtfaiye personeline teşekkür ederiz “  ifadelerini kullandı.