Diyabet Hastaları Şeker Ölçümünden Geçti

Diyabet Haftası kapsamında Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi tarafından hastanede stant açıldı.

Diyabet hastalarına şeker ölçümünün yapıldığı stantta, bilgilendirici broşürler de yer aldı

Diyabet haftası nedeniyle Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi hastanede stant kuruldu. Stantta Diyabet Eğitim Hemşiresi Cevahir Çetin, Gölcük Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Busenur İriş, Sema Karabulut ve Recep Tayyip Gür görev aldı. Diyabet hastalarına şeker ölçümü yapıldı. Yaklaşık 15 dakikada diyabet hastası olan 160 kişinin şeker ölçümünü yapıldı. Yapılan şeker ölçümünün ardında şeker orantılılarına göre Diyabet Eğitim Hemşiresi Cevahir Çetin bilgilendirmede bulundu.

SARIIŞIK AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Sarıışık “Sağlık bizim için çok önemlidir. Biz hastane yönetimi olarak herkesin sağlığını ön planda tutuyoruz. Bu tür özel günlerde hastanemizde stant açarak, hastalarımızı bilgilendiriyoruz. Hastalarımız verdiğimiz bilgi doğrultusunda azda olsa sağlığını korumuş oluyor. Diyabetin iyileştirme tedavisi yoktur. Ancak etkin tedavisi vardır. Uygun ilaçlar, kaliteli bakım ile iyi tıbbi beslenme alabiliyorsak aktif bir hayat sürebiliriz” dedi.