Kent Konseyi Emekli Meclisi Organ Bağışı

Gölcük Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkan Recep Hakkı Akel ve yönetimi tarafından Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Yardımcısı Hakan Hacımehmetoğlu’na ziyaret ederek burada organ bağışında bulundular.

Halkımız organ bağışından korkmamalı

Organ bağışı yapmaktan korkulmaması gerektiğinin altını çizen Dr.Hakan Hacımehmetoğlu,” vatandaşlarımız kadavradan organ bağışında endişelenmesinler. Dünyada iki ülkede Hindistan ve Türkiye’de, beyine giden kan miktarı sıfırlandığında, yani beyin ölümü gerçekleştiğinde yoğun bakım doktoru, kardiyoloji, nörolog, beyin cerrahı gibi en az dört doktorun onayı alındıktan sonra; bağış kartı varsa, yada yakınları tarafından bağışlanmışsa ancak bu şekilde organları alınıyor. Ayrıca dini olarak ta bir sakınca olmadığını Diyanet işleri başkanı belirtiyor. Gölcüklü emeklilerimiz organ bağış haftasında toplu olarak organlarını bağışlayarak örnek davranış oluşturmuşlardır, kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Emekliler meclisi başkanı Recep Akel’de “ Gölcüklü emekliler olarak üretimden ve yaşamdan kopmadan toplumumuza emek vermeye devam ediyoruz. Gecinden versin, öldükten sonra toprak olacak organlarımızı bağışlayarak, ihtiyaç sahibi insanlara can vermesi bizlere huzur vereceğinden toplu olarak organlarımızı bağışladık. İnşallah bağışa katılanlar çoğalır” dedi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hakan Hacımehmetoğlu “Bu güzel günde organ bağışında bulunan Gölcük Kent Konseyi Emekli Meclisi başkan ve yönetimine bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.