Hastanemizde Yangin Söndürme Tatbikati Yapildi

Hastanemizde oluşabilecek herhangi bir yangına karşı yangının büyümeden ilk müdahale yapılıp söndürülmesi, çalışanlar ve hastaların can güvenliği açısından hayati değeri vardır. Bu nedenle hastanemizde “Ulusal Yangın” Firmasında görevli eğitmenler ve Sivil Savunma Amiri Emek ÇELEBİ tarafından yangın söndürme eğitimi verilmiş ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı uygulamalı olarak anlatılmıştır. Bunun için hastane bahçesinde yangın çıkarılarak, tatbikata katılan 57 personelin yangın söndürme cihazlarını kullanması sağlanmıştır. Tatbikata katılan sağlık personeli, özel güvenlik personeli, temizlik firması, yemek firması ve bilgi işlem firması çalışanları olası bir yangına nasıl müdahale edeceklerini, yangın tüpünün kullanımı ile yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak görme imkânı buldular.

Tatbikatlarımızın tekrarı 16.09.2013 ve 23.09.2013 tarihlerinde yapılarak tüm hastane personelin yangın söndürme cihazlarını kullanmaları hedeflenmektedir.